Politika

Nazlıka: Bu fahiş fiyatları ödeyemeyenler sokakta mı yatsın?

CHP'li Aylin Nazlıaka, huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yapılan yüzde 400’lere varan fahiş fiyat artışlarına tepki gösterdi. Nazlıaka, "Yaşlılarımız isyanda. Bu fahiş fiyatları ödeyemeyenler sokakta mı yatsın" dedi

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, "Bu zamlar, huzurevindekilerin huzurunu kaçırdı. Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a sesleniyorum; emekli maaşı ile zar zor geçinmeye çalışan yaşlılarımız, bu artışı nasıl ödeyecek? Yaşlılarımız isyanda. Bu fahiş fiyatları ödeyemeyenler sokakta mı yatsın" dedi

CHP'li Nazlıaka, huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yapılan yüzde 400’lere varan zamlara tepki gösterdi. 

Fahiş fiyat artışlarına ilişkin açıklama yapan Nazlıaka, emeklilerin maaşlarıyla zar zor geçindiğine dikkat çekerek, bu zamların huzurevlerinin huzurunu kaçıracağını belirtti.

Öte yandan, emeklilerin bu artışı maaşlarıyla karşılayamayacağını vurgulayan Nazlıaka, şu ifadelere yer verdi:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 200 ila 400 arasında zam yaptı. Bu zamlar, huzurevindekilerin huzurunu kaçırdı. Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a sesleniyorum; emekli maaşı ile zar zor geçinmeye çalışan yaşlılarımız, bu artışı nasıl ödeyecek? Yaşlılarımız isyanda. Bu fahiş fiyatları ödeyemeyenler sokakta mı yatsın? Bize Türkiye'nin dört bir yanından sağanak gibi şikayet yağıyor. Huzurevi sakinleri 'el insaf' diyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 29 Ağustos 2024 tarihli resmi yazıda eylül ayından itibaren zamlı tarifeye geçilmesini istedi. Bakanlığın talimatı sonrasında 3 bin 551 TL olan tek kişilik oda ücreti 10 bin 652 TL'ye çıktı. 3 bin 110 TL olan çift kişilik odanın kişi başı ücreti ise 9 bin 331 TL'ye yükseldi. Ayrıca huzurevlerinde eşleriyle birlikte kalanların süit oda fiyatı yüzde 360 zamlandı. Bu zamla, 4 bin 834 TL olan ücret 17 bin 336 TL'ye çıktı. Çift kişilik süit odanın tek kişi ücreti de aylık 4 bin 437 TL'den 13 bin 309 TL'ye yükseldi."