Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin katkısıyla, Rus-Türk İş İnsanları Birliği öncülüğünde ve Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğinde Ünlü şair Nazım Hikmet Ran anıldı. Vefatının 61. yılında Ran, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Novodeviçi Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. 

Sakarya'da metal atıklarını sanata dönüştüren emekli öğretmen sergi açtı Sakarya'da metal atıklarını sanata dönüştüren emekli öğretmen sergi açtı

Nazım Hikmet Anma

Törende Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, RTİB Başkan Vekilleri Recep Haki ve Nurullah Bakır, Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Galip Savaşır, Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdürü Aleksandra İlyina, sanatçı Zülfü Livaneli ve Serenad Bağcan ile Türk ve Rus vatandaşları yer aldı.  Büyükelçi Bilgiç konuşmasında, Nazım Hikmet'in sadece Türkiye değil dünyaya mal olduğunu belirtti. Bilgiç, "Nazım yalın diliyle sıra dışı hayatında yaşadığı tecrübelerini, aşklarını, hasretlerini, hayallerini, tutkularını nesilleri aşan şekilde şiirleriyle bizlere anlatmaya hala devam ediyor" dedi. Hayatı uluslararası siyasi konjonktüre bağlı olarak birçok tartışmaya yol açmış olsa da Nazım Hikmet'in sadece şiirleriyle değil, insan sevgisi, yaşam tutkusu, fikirleri ve hayatıyla tarihe damgasını vurduğunu belirten Bilgiç, şairin eserlerinde herkesin kendi hayatına dair bir şeyler bulabileceğini ifade etti.

Nazım Himet Yıl Dönümü

Bilgiç, "Nazım Hikmet vefatını takip eden bunca yıla rağmen Türkiye ve Rusya arasında bir gönül köprüsü olmaya hala devam etmektedir. Nitekim bugün Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Merkezin açılışında emeği geçenlere Nazım'ın huzurunda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Editör: Deniz Ali Tatar