Diyarbakır'da Narin Güran'ın 19 gün sonra cansız bedeninin bulunması sonrasında soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Narin cinayetinde anne, baba, amca ve ağabeyler dahil 24 kişi gözaltına alınırken itirafçı Nevzat Bahtiyar ve Salim Güran tutuklandı. Narin’in gözaltına alınmayan tek amcası Erhan Güran, itirafçı Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlattı.

Now Haber'in haberine göre amca Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında yaşanan konuşmayı açıklayarak "Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı?" ifadelerini kullandı.

Amcanın açıklamaları şöyle;

"Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amca içeride oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek.

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok."

"Salim böyle bir şey yapmaz demiş"

"Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya almış, Salim şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş."

Editör: Nur Yıldız