Narin Güran cinayetindeki 4 bilmece

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında 10 şüpheli tutuklandı. Ancak Narin’in nerede, nasıl, kim tarafından, neden öldürüldüğü sorusunun yanıtı halen bulunabilmiş değil.

Abone Ol

Alican Uludağ

Türkiye, 21 Ağustos’tan bu yana 8 yaşındaki Narin Güran’ı konuşuyor. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin’in cansız bedeni, 8 Eylül günü Tavşantepe Köyü’nün yakınlarından geçen Eğertutmaz Deresi’ne gömülü halde bulundu. Otopsi işleminde kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Bu sorunun yanıtını İstanbul Adli Tıp Kurumu verecek. 

Narin Güran’ın 19 gün sonra bulunması nedeniyle elbette birçok delil yok edildi, olanlar ise bu zaman diliminde kendiliğinden silindi. 

Kuşkusuz bunda en büyük hata, soruşturmanın kolluk ayağını yürüten jandarmada. Çünkü Narin Güran’ın gömülü olduğu yeri, köyün yakınlarındaki askeri üssün kamerası görüyordu. Ancak nedense o kameraya Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos 15.15’ten sonraki zaman dilimine bakılmadı. 

Ne zaman ki Narin’in cesedi 8 Eylül’de bulundu, ondan sonra o bölgeyi gören kamera olup olmadığına bakıldı. Ve görüldü ki Narin’in cesedinin gömüldüğü dere yatağının yanında şüpheli bir araç tam 50 dakika bekliyordu. Yani Narin, 15.15’te kayboldu. Bu araç ise 15.40’ta dere yatağına gelip, 16.30’da ayrıldı. 

Araştırmalarda bu aracın köyde yaşayan sıva ustası, 6 çocuk babası Nevzat Bahtiyar’a olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Bahtiyar, cesedi buraya gömdüğünü itiraf etti, Salim Güran’ın adını verdi. 

Oysa Narin ilk kaybolduğunda o kameraya bakılsa idi, oradaki şüpheli araç tespit edilir ve Nevzat Bahtiyar gözaltına alınırdı. Böylece Narin’i bulmak için 19 gün beklenmek zorunda kalınmayacaktı. Ve en önemlisi deliller kaybolmayacak, şüpheliler telefon kayıtlarını silmeyecek ve cinayet büyük oranda çözülecekti. 

Şimdi soruşturmada amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran’ın arasında bulunduğu 10 şüpheli tutuklu. Yeni gözaltılar ve tutuklamalar da olacaktır. 

Ancak soruşturmada halen bu dört kilit sorunun yanıtı bulunabilmiş değil.

Narin Güran nerede öldürüldü?

Narin Güran neden öldürüldü? 

Narin Güran nasıl öldürüldü?

Narin Güran kim tarafından öldürdü?

Bu soruların yanıtı bulunmadan Narin Güran cinayeti tam olarak aydınlatılamaz…