Haber Merkezi - Bir döneme damga vuran "Kalbime gömerim o zaman" şarkısıyla üne kavuşan Gökçe Kırgız Durukan, şarkının ardından ünü ters çevirip eğitim görmüş ve ardından müziğe profesyonel bir başlangıç yapmıştı. Bu sırada Merve Doğan bunu fırsat bilmiş ve şarkıyı kendisinin söylediğini iddia etmişti. Bu sırada Doğan, mahkemede adını da Gökçe Kırgız olarak değiştirmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından  Gökçe Kırgız Durukan müziğe döndüğünde bir şokşa karşılaştı. Bunun üzerine Kırgız, kendi şarkısını ve ismini kullanan Gökçe Kırgız Taner yani Merve Doğan'a dava açmıştı.

Efes Antik Kenti'nde gece konserleri başlıyor Efes Antik Kenti'nde gece konserleri başlıyor

Gokce Kirgiz Durukan

Gökçe Kırgız Durukan'ın kendi ismini ve şarkısını marka haline getirdiği Doğan'a açtığı davada sonuç çıktı. Mahkeme, Taner'i 'Gökçe Kırgız' markasını kullanmasını durdurmaya hükmetti. Ayrıca toplamda kendisine 146 bin 485 lira tazminat ödenecek olan davacı Durukan'ın, davalı Taner'in yazılı olarak özür dilemesi talebinin ise reddine karar verildi. Konu hakkında açıklama yapanGökçe Kırgız Durukan, "Çok şükür kazandık haklı mücadelemizi. Zaten böyle olmasını ümit ediyorduk. Kazandık mutluyuz" dedi.

Gökçe Kırgız Taner

Gökçe Kırgız Taner ise davanın ardından İstinaf Kanun yoluna başvuracaklarını açıkladı. Taner, "Ad ve soyadımla ilgili açılmış bir dava olmadığını ve açılamayacağını da özellikle belirtmek isterim. Evliliğimden bu yana sahne hayatımda adım ve soyadım olan Gökçe Kırgız Taner'i kullanıyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi