Politika

Müzeyyen Şevkin: Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz

CHP'li Müzeyyen Şevkin, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Şakirpaşa Havalimanı kapatılmamalıdır. Adanalı bunu unutmayacaktır. Ve Atatürk bize emaneti olan bu havalimanın iktidara ilk geldiğimizde CHP olarak yeniden açacağız. Adanalı olarak Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına, “Şakirpaşa Havalimanı kapatılmamalıdır. Adanalı bunu unutmayacaktır. Ve Atatürk bize emaneti olan bu havalimanın iktidara ilk geldiğimizde CHP olarak yeniden açacağız. Adanalı olarak Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

 CHP iktidara geldiğinde havaalanının yeniden açılacağını kaydeden Şevkin, şu ifadeleri kullandı: 

"Uzun yıllar vermiş olduğumuz mücadeleye rağmen 10 Ağustos itibarıyla Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla Çukurova Havalimanı açılmış, Şakirpaşa Havalimanı kapatılmıştır. Şakirpaşa Havalimanı son derece önemli, Türkiye'nin kar eden üç havalimanından biridir. Ve dokuz havalimanı içerisindedir. Dünyanın en güvenlikli havalimanlarından biridir."

Öte yandan, havaalanının 87 önce Atatürk'ün talimatıyla 1937'de açıldığını hatırlatan Şevkin, bu zamana kadar hiçbir durumdan olumsuz etkilenmediğini söyledi. 

"Bu kadar stratejik öneme sahip bu havalimanı aynı zamanda devlete aittir ve hiçbir kuruş ödemeden halkın malı olan bu havalimanı kapatılmamalıdır" diyen Şevkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir milli servettir ve milli servet kaybıdır. 350 bin nüfusu olan illerde, 850 bin nüfusu olan illerde ikinci havalimanını konuşanlar, Antalya'da bugün üç Havalimanı'nın Muğla'da iki havalimanının bulunduğu ortamda hem Adana'da hem de Mersin'de yapılmış olan bu yatırımın devam etmesi gerekmektedir. Şakirpaşa Havalimanı kapatılmamalıdır. Adanalı bunu unutmayacaktır. Ve Atatürk bize emaneti olan bu havalimanın iktidara ilk geldiğimizde CHP olarak yeniden açacağız. Adanalı olarak Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz."