Genel

Mutlu Çocuklar Atölyesi ile, deprem bölgesindeki çocuklar sanatla buluşuyor

Kişisel temizlik markası Duru, İhtiyaç Haritası iş birliği ile deprem bölgesinde çocuklar için proje yaptı. Kurdukları Mutlu Çocuklar Atölyesi sayesinde, çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya destek oluyor. Marka, çocukların sosyal, psikolojik ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı amaçladığı etkinliklerle bölgede bulunmaya devam edecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından depremin yaralarını kenetlenerek aşmaya çalışan Türkiye'de seferberlik devam ediyor. Depremin ilk günlerinden itibaren bölgede en çok ihtiyaç duyulan kişisel temizlik ihtiyacını karşılamak için çalışan Duru, yaz döneminde, Hatay’da 10 adet “Kişisel Temizlik İstasyonu” kurarak depremzedelerin yardımına sundu.

Duru’nun devam edeceği etkinliklerin odağında ise çocuklar var. İhtiyaç Haritası ile bölgedeki 250 konteynerlık konteyner kentte “Mutlu Çocuklar Atölyesi” projesini başlatan Duru, depremden en çok etkilenen kesim olan çocukların travma sonrası ruhsal iyileşmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Duru’nun “Mutlu Çocuklar Atölyesi”nde çocukların, resim ve ebru gibi sanatsal faaliyetlerin yanı sıra, yaratıcı drama dersleri ile de iletişim becerilerini geliştirerek kendilerini daha iyi ifade etmeleri sağlanacak.

Deprem bölgesindeki 6-10 yaş arasındaki çocukların sanat yoluyla hayatla daha sıkı bağlar kurmaları için yola çıktıklarını belirten Evyap Kişisel Temizlik Pazarlama Müdürü Beste Kaya, proje hakkında şunları söyledi: “Duru ekibi olarak, bu projede bölgeyi çok yakından takip eden ve ihtiyaçları en iyi bilen sivil toplum kuruluşlarından biri olan İhtiyaç Haritası ile iş birliği yaptık. Proje, 17 Ekim’de resim atölyesi ile başladı. Katılım sağlayan çocuklara temel çizim bilgisi, renk bilgisi, perspektif hakkında temel eğitimler verilecek. Atölye sayesinde çocukların kendi yeteneklerini ve potansiyellerini keşfetmelerini sağlayıp özgüven kazandırmayı, odaklanma sürelerini artırıp dikkat gelişimlerine destek olmayı amaçlıyoruz.

Atölyelerde çocukların yaptığı resimlerle proje sonunda “Cumhuriyet’in 100. Yılı Sergisi” düzenlemeyi hedefliyoruz. Ebru atölyesinde ise çocukların estetik duyarlılığın gelişmesi, iletişim, stresle başa çıkma, zamanı doğru kullanma, motivasyon, yaratıcılık ve olumluluk gibi yeteneklerinin güçlendirilmesi amaçlandı. Yıl sonuna kadar devam edecek proje kapsamında son olarak yaratıcı drama atölyeleri yapılacak. Bu eğitim sayesinde çocukların olumlu düşünebilme, özgüvenlerini güçlendirme ve takım olarak iş birliği yapabilme özelliklerinin geliştirilmesi fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması amaçlanıyor. Duru ile “Mutlu Çocuklar Atölyesi”ni toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Deprem bölgesindeki çocukların geleceğe biraz daha umutla bakmalarına destek olabilirsek ne mutlu bize.”