Haber Merkezi - Bakanlıktan yapılan açıklamada, zaman ve mekan sınırlamasını tüketiciler nezdinde ortadan kaldıran mesafeli sözleşmelerin, teknolojinin hızlı gelişimiyle daha çok tercih edilmesiyle tüketici çıkarlarını ortaya çıkarak problemlerin daha çok yaşandığın belirtildi. 

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerinin firmalarca doğru uygulanmasının önemli olduğu vurgulanırken devletin denetim mekanizmalarının da bu konuda işlediğinin altı çizildi

Bu doğrultuda, Bakanlık tarafından mesafeli sözleşme yöntemi kullanarak tüketiciler ile sözleşme akdeden firmaların mevzuata aykırı iş ve eylemleri nedeniyle geçen yıl 58 firmaya 86 milyon 274 bin 994 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Cargill ve TİDER işbirliğiyle kurulan Adıyaman Destek Market bir yaşında Cargill ve TİDER işbirliğiyle kurulan Adıyaman Destek Market bir yaşında

Açıklamada, 5 e-ticaret firması hakkında internet adreslerine ilişkin "erişimin engellenmesi" kararı verildiğini aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Dolandırıcılık suçu kapsamında olduğu değerlendirilen 8 firma hakkında, cumhuriyet başsavcılığına bildirim yapıldı. Öte yandan, halihazırda 25 firmanın inceleme ve denetim süreci devam ediyor. Mesafeli sözleşmelere ilişkin denetimlerin etkin ve yaygın şekilde 2024 yılında da devam etmesi ve yaşanabilecek tüketici mağduriyetlerinin en üst seviyede önüne geçilmesi hedefleniyor."

Editör: Haber Merkezi