İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) kendi bünyesinde oluşturduğu "MÜSİAD Uluslararası Yatırım ve Destek Ofisi (MÜSİAD INVEST)" markasının da tanıtıldığı, 11 ülkeden 150 yabancı yatırımcı, 300'den fazla MÜSİAD üyesinin katılımıyla "Uluslararası Yatırım Networking" toplantısı yapıldı.

MÜSİAD açıklamasına göre, dernek, MÜSİAD INVEST oluşumuyla yeni dış yatırımlara öncülük ve rehberlik edecek olan markasını da duyurdu.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uzun, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Hüsnü Dilemre, Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı ve MÜSİAD INVEST Başkanı Serhat Kısakürek’in açılış konuşmalarıyla gerçekleşen programda, MÜSİAD INVEST'in yatırım enstrümanları ve sahip olduğu ağ tanıtıldı. 11 ülkeden 150 yabancı yatırımcı ve 300’den fazla MÜSİAD üyesinin katıldığı programda 'B2B ve networking' toplantıları düzenlendi.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Uzun, Türkiye'nin stratejik konumundan kaynaklı olarak önemli bir yatırım merkezi olduğunu belirterek, "Türkiye, siyasi istikrarı, stratejik konumu, pazar büyüklüğü, güçlü sanayisi, üretim ve ham madde çeşitliliğiyle, nitelikli genç nüfusu, avantajlı yatırım teşvikleri ve dinamik yapısıyla uluslararası alanda cazip bir yatırım merkezidir." ifadelerini kullandı.

Temsa'dan Fransa'ya 6 bininci araç teslimatı Temsa'dan Fransa'ya 6 bininci araç teslimatı

Uzun, global tecrübesi ve Türkiye'nin yatırım imkanlarıyla şimdi daha da güçlü ve stratejik bir yapıya dönüşen derneğin misyonundan kaynaklanan sorumluluğu çerçevesinde Türkiye’nin uluslararası yatırım iklimine katkıda bulunmak amacıyla MÜSİAD INVEST'i hayata geçirdiklerini aktardı.

Uzun, "MÜSİAD INVEST, temel amacı ile uluslararası iş insanlarını Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik etmek, bu doğrultuda kaliteli ve güvenli rehberlik hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarına başlamış olup bu kapsamda ilk programında bugün Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Yemen, Cezayir, Libya, Lübnan, Sudan, Irak, Suriye ve Filistin’den gelen yabancı yatırımcılar ile MÜSİAD üyelerini bir araya getirmektedir." değerlendirmesini yaptı.

- "Türkiye, cazip yatırım merkezleri ve yükselen iş potansiyeliyle önemli bir güce sahip"

IBF Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, MÜSİAD ve IBF oluşumlarının birlikte hareket ederek Türkiye'nin global pazarda öne çıkmasına, yatırım alanlarını doğru şekillendirmesine yol açtığını bildirdi.

Mısırlı, "Türkiye, cazip yatırım merkezleri ve yükselen iş potansiyeliyle önemli bir güce sahip. Körfez ve diğer bölgelerden yatırım çekmeye devam ediyor. Bunun giderek artmasını sağlamak amacıyla MÜSİAD INVEST oluşumun çok değerli buluyoruz. Ümit ediyoruz ki MÜSİAD 33 yıllık tecrübesiyle birlikte INVEST oluşumuyla da Türkiye’ye büyük değer katacaktır." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD INVEST Başkanı Serhat Kısakürek ise yatırımcılara ve MÜSİAD üyelerine MÜSİAD INVEST oluşumunun amaçlarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Asıl işimiz Türkiye’nin ticari ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaktır. Dinamik ve sağlam ekonomisiyle Türkiye, uluslararası doğrudan yatırımlar çekmek için yatırımcı dostu politikalar ve geniş yetenek havuzunun yanı sıra küresel pazarlara erişim sunmaktadır. Türkiye’nin jeostratejik konumu, üretim kabiliyeti, genç ve dinamik nüfusu ve gelişmiş lojistik altyapısıyla, çok uluslu şirketlerin üretim faaliyetlerinin AR-GE merkezleri, tasarım ekipleri, satın alma ofisleri, lojistik üsleri ve bölgesel yönetim merkezleri ile desteklendiği bölgesel bir güç merkezi hâline gelmiştir. Bu doğrultuda MÜSİAD INVEST olarak biz de Türkiye’nin bu iklimine katkı sağlamak için faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz."

Toplantıda sunum yapan Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Hüsnü Dilemre de özel sektör ve kamunun, yatırım araçlarını kullanabilmesi için ortak projelere ve politikalara sahip olması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: aa