Sağlık

Murat Yetkin: Yenidoğan Çetesi operasyonu dönemin sağlık bakanı Koca'dan gizli tutuldu

"Ayrıca, Yenidoğan Çetesi faaliyetlerinin bebek ölümlerine neden olduğunun Bakanlığa resmen bildirildiği tarih 11 Eylül, yani sanıldığından daha geç bir tarih."

Abone Ol

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, SGK'dan para almak için bebeklerin ölümüne neden olan ve kamuoyunda Yenidoğan Çetesi olarak bilinen yapılanmaya düzenlenen operasyonun 1,5 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, "Yenidoğan Çetesi operasyonunun özellikle başlangıcı ve safhaları dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gizli tutulmuş ve resmen savcılığa yansıyana dek, sızma olmaması için dört kişi arasında kalmış. Ayrıca, Yenidoğan Çetesi faaliyetlerinin bebek ölümlerine neden olduğunun Bakanlığa resmen bildirildiği tarih 11 Eylül, yani sanıldığından daha geç bir tarih" diye yazdı.

Doktor ve sağlık çalışanlarına saldırıların Türkiye'nin ciddi bir sorunu olduğunu belirten Yetkin, "Şimdi benzeri bir durumdan kaçınmak için Sağlık Bakanlığının Türk Tabipler Birliğiyle birlikte çalışmasında ve aralarındaki çürük elmaları birlikte ayıklamasında yarar var.
Ama önce Yenidoğan skandalının hesabının verilmesi gerekiyor. Bu hesabı kamuoyu önünde vermesi gereken kişilerin başında Memişoğlu gibi, kanlı soygunun hedefinde bulunan SGK’nın bağlı olduğu Çalışma Bakanlığının başında bulunan Vedat Işıkhan da var" sözlerini kullandı.