Bilgi Üniversitesi öğrencisi bal verimliliğini artırmak için arı kovanı tasarladı Bilgi Üniversitesi öğrencisi bal verimliliğini artırmak için arı kovanı tasarladı

Haber Merkezi - Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazısında vergi rekortmenleri listesinde ismini gizleyen kurum ve kişilere yer vererek gizlenme gerekçelerini ele aldı. 

"Bayraktar vergi rekortmeni olurken bazıları neden ismini gizledi?" başlıklı yazısında Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye vergi rekortmenleri listesini Covid-19 salgınından bu yana açıklanmadığına dikkat çeken Yetkin, rekortmen iş insanlarının listede isimlerini gizleme gerekçelerini şu şekilde sıraladı: 

"Bu işten anlayanlar şu yorumlarda bulunuyor:
-Kimi iş sahipleri enflasyonun ücretleri giderek erittiği ortamda, çalışanlarının (ve örneğin sendikalarının) kendi kazançlarını öğrenmesini ve ücret artışı pazarlıklarında kullanmasını istemiyor.
-Bu rakamları devlet makamları biliyor ama örneğin siyasi partiler, dernekler, vakıflar, tarikat ve cemaatler, suç örgütleri o kadar kolay ulaşamıyor bu bilgilere. Bazı iş sahipleri bu grupların kendilerinden para talep etmesinden, ya da güncel argoyla “çökmesinden” endişe ediyor.
-Bir de son dönemlerde siyasi ya da sosyal bağlantılarla aniden zenginleştiklerinin göz önünde olmasını istemeyenler var ki o da “çökme” endişesiyle bağlantılı bir şekilde."

Editör: Haber Merkezi