Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türkiye'nin "Çevik Kubbe" adıyla kapsamlı bir hava savunma sistemi kuracağı bilgisini vererek, "Eldeki uçak, dron ve uydu olmak üzere bütün uyarı sitemlerinin, alçak ve yüksek irtifa savunma füze ve savaş uçaklarıyla birlikte ve eşzamanlı çalıştıracak bir sistem tasarlanıyor. Türkiye’nin özellikle son 10-15 yılda -biraz da örtülü silah ambargosu uygulayan NATO müttefiklerimiz sayesinde geliştirdiği sistemler ve yazılım alanındaki ilerlemeler, bugün bu adımın atılmasına imkân veriyor. Benim aklıma takılan soruysa şu: S400’ler de Çelik Kubbe projesine dahil mi, değil mi?" diye yazdı.

Rusya'dan 2,5 milyar dolana alınan S400'lerin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunduğunu kaydeden Yetkin, "Türkiye’nin ilk kapsamlı hava savunma projesi olan Çelik Kubbe sisteminde de kullanılmayacaksa S400’leri ne yapacağız?" sorusunu yöneltti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Diyarbakır’daki basın toplantısı iptal edildi

S-400 Cavit Çağlar’ın T24’te Cansu Çamlıbel’e söylediği çözüm önerisini yazısına aktaran Yetkin, Çağlar ile yaptığı görüşmede, “Dünya hassas bir dönemden geçiyor. ABD’yle çok sorunumuz olsa da aynı ittifak içindeyiz. Ben S400 meselesi ortadan kalkarsa diğer meselelerin de çözüm yoluna gireceğine inanıyorum. Hem Ruslarla hem Amerikalılarla konuşuruz. Pazarlık yaparız. Konuşarak hal yoluna girer her şey" sözlerini kullandığını belirtti. 

Yazının tamamını yetkinreport.com 'da okuyabilirsiniz. 

Editör: Ziya Burak Erol