Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un yarın Türkiye'ye yapması beklenen çalışma ziyaretini yazdı. Yetkin, Gazze savaşına yönelik bakışta iki ülke arasındaki farklılığını hatırlatarak "Ama bu keskin siyasi ve ideolojik zıtlaşmaya rağmen Scholz ve Erdoğan’ın bir ay içinde ikinci defa görüşmesi tek başına önem taşıyor" diye yazdı. 

"Ankara şu anda -görünüşte- daha çok iki konuyla meşgul" diyen Yetkin, bunlardan birinin Almanya'nın Türkiye'ye Eurofighter satışına izin vermesi diğerinin ise Türk vatandaşlarının Schengen vizesi sıkıntısı olduğunu yazdı. 

"Berlin’in de -görünüşte- iki konusu öne çıkıyor" ifadelerini kullanan Yetkin, şöyle devam etti: 

GÜNCELLEME - Muğla'daki orman yangınlarına müdahale devam ediyor GÜNCELLEME - Muğla'daki orman yangınlarına müdahale devam ediyor

"Birincisi, göçmenler. Onun da iki alt başlığı bulunuyor. Suriye iç savaşının patladığı 2011’den itibaren gündemi meşgul eden, Türk vatandaşı olmayan sığınmacıların engellenmesi ve Almanya’ya siyasi iltica başvurusu reddedilen binlerce Türk vatandaşının geri gönderilmesi. İkincisi, Ukrayna"

İki liderin yüz yüze konuşup karara bağlaması gereken konular olduğunu yazan Yetkin, konuştuğu Alman kaynakların, "bir ortak başarı hikayesinin iki ülke kamuoyunu da iyi geleceği kanısında olduğunu" söyledi. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Editör: Ziya Burak Erol