Gazeteci Murat Yetkin, iktidar kanadından gelen, "İsrail'in hedefinde Türkiye'nin de olduğu" iddialarına ilişkin olarak, "Türkiye, İsrail’in tehdidi altındaymış ve İsrail sanki korkulması gereken bir güçmüş algısına yol açacak şekilde dile getirmesi, dile getirmeleri değil, getirme şekilleri sorunlu" sözlerini kullandı.

DEM Parti'yle tokalaşan Bahçeli: Yeni bir döneme giriyoruz, ülkemizde barışı sağlamak lazım DEM Parti'yle tokalaşan Bahçeli: Yeni bir döneme giriyoruz, ülkemizde barışı sağlamak lazım

Yetkin, bugünkü yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Birincisi, İsrail’in Türkiye’ye saldırmaya cesaret edeceği uyarısının kamuoyu tarafından inandırıcılığı kuşkulu. Bugün manşetlerde Cumhurbaşkanına atfen yer alsa da kalıcı olması zor. İran’ın elindeki en kısa menzilli füze tipi dahi Türkiye’ye tehdit oluşturmuyor mu örneğin?

İkincisi, Türkiye örneğin İsrail’e karşı Lübnan’a asker göndermeyi mi düşünüyor? Neyse ki öyle bir işaret yok. Türkiye’nin etkisindeki Suriyeli milisler Sünni radikallerden oluşuyor. Lübnan’da Şii Hizbullah’ı savunmak için İsrail’le savaşmaya “gönüllü” olacaklarına Suriye’de Hizbullah ve Devrim Muhafızlarına karşı savaşmayı tercih edebilirler.

Üçüncüsü, Erdoğan kimi, kime şikâyet ediyor? Arzuhal ABD’ye midir?"

Editör: Ziya Burak Erol