Politika

Murat Kurum’dan Mansur Yavaş’a 'borç' yanıtı: Hodri meydan, hesaplaşalım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın “Bakanlığın bize borcu var” sözlerine yanıt verdi. Hesaplaşmak isteyen Kurum, "Hesaplaşalım da siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız. Önce yapmanız gerekeni yapın. Usule, erkana uyun" dedi.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın “Bakanlığın bize borcu var” sözlerine, "Hodri meydan, hesaplaşalım. Önce yapmanız gerekeni yapın” diye yanıt verdi.

 Yavaş, belediyelerin SGK borcu ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Çevre Bakanlığı’ndan bizim alacağımız var. Bizden önceki dönemde Bilkent Şehir Hastanesi’ne yapılan yollar, köprüler ve Eryaman Stadı'ndan alacağımız var. Şu andaki rakam 1 milyar 325 milyon lira" ifadelerini kullanmıştı.

Murat Kurum, Mansur Yavaş'ın bu sözlerine yanıt verdi. Bağcılar Millet Bahçesi Açılışı ve Kentsel Dönüşüm Töreni’nde konuşan Kurum, şunları kaydetti: 

“‘Hesaplaşalım’ diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Hesaplaşalım da siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız. Önce yapmanız gerekeni yapın. Usule, erkana uyun. Belediye tarafından yapılan harcama tutarlarını bize göndermelisiniz. Göndermemişsiniz. Yetkisi Ankara Büyükşehir’e ait olan Hazine taşınmazlarının satışlarının durumunu; ihale bedellerinin bilgilerini bizimle paylaşmalısınız. Paylaşmamışsınız. Önce görevinizi yapın.”