Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, yemin etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldi. Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Milletimiz için en iyi olanı önce hayal edeceğiz ondan sonra bu hayalleri hep birlikte tek tek gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi. 

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlıklardaki devir-teslim törenlerinden sonra, yemin etmek üzere Meclis'e geldi.

TBMM Genel Kurulu’na girmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurum, “Nasip oldu, yeniden eski görevimize dönmüş olduk; Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, tensipleriyle" ifadesini kullandı. 

Meteoroloji'den ani sel ve su baskınlarına karşı uyarı Meteoroloji'den ani sel ve su baskınlarına karşı uyarı

Öte yandan, geçmişten daha çok çalışacaklarını, daha çok özveri göstereceklerini ve afetlerde milleti yalnız bırakmayacaklarını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayrağı devraldığımız Sayın Bakanımızdan daha yukarı çıkartmak için var gücümüzle, ekibimizle birlikte çalışacağız. Vatanımıza, milletimize, ülkemize hayırlı olsun. Allah bizi utandırmasın, milletimize mahcup etmesin. Biz hiçbir zaman görev beklemiyoruz, her zaman önümüzdeki iş neyse bu işi en güzeliyle yapmaya gayret gösteriyoruz. Hep böyle olduk. Yaptığımız her işte de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Burada da aynı gayretle çalışacağız."

Memişoğlu: Bayrak değişimini aldık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise "Bayrak değişimini aldık. Allah bizi milletimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

Editör: Esin Özdemir