Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu

Haber Merkezi - Sözcü'den Tarık Işık'ın haberine göre yurt dışı görevi için girdiği “Mesleki Bilgi Seviye Tespiti” sınavından 93 puan alan Diyanet'te görevli bir vaiz, mülakatta “başarısız” sayılarak elenmesi üzerine TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Kurum, hukuka aykırı olduğunu düşündüğü sınavın düzeltilmesini, sözlü sınavın görüntü ile kayıt altına alınmasını ve objektif kriterlere göre yürütülmesini talep etti. KDK, başvurudaki iddialarla ilgili Diyanet’ten bilgi talep etti. Diyanet'ten kuruma verilen cevapta vaizin ÖSYM tarafından yapılan sınavda 93 puan aldığı, mülakatta ise komisyon üyelerinden 50’şer puan alıp, baraj olan 60’ın altında kaldığı bilgileri yer aldı. 

Denetçi, Diyanet'te şeffaflık tavsiye etti

Kurum tarafından görevlendirilen kamu denetçisi ise hazırladığı raporda, “Sözlü sınavda idarenin takdir yetkisinin bulunduğu ve komisyon üyelerinin kanaatinin önemli olmakla birlikte, bu yetkinin kullanımının hukuk devleti ilkesi gereği denetlenebilmesi gerektiği açıktır. Başvuruya konu sözlü sınavın nesnellik, tarafsızlık, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve kararların gerekçeli olması ilkelerine uygun olarak gerçekleştirilmediği, dolayısıyla başvuranın sözlü sınavının yeniden değerlendirilmesi gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer verdi. 

KDK, düzenlenecek sözlü sınavlarda adaylara verilen puanların gerekçelerini ortaya koyulmasını, sesli ve görüntülü kayıt alınmasını ve sınav sonuçlarının şeffaf bir şekilde ilan edilmesini de tavsiye etti.

Editör: Haber Merkezi