Politika

Muhtardan Özgür Özel'e 524 kişilik fakir listesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, Diyarbakır'daki esnaf ziyaretinde Muhtar Ali Kızgın, mahallesindeki 524 kişinin yer aldığı fakir listesini gösterdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, altı günde altı ile yapacağı Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyareti kapsamında, dün akşam Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır temasları çerçevesinde bugün Gazi Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Özel, burada Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın'ı dinledi.

Muhtar Kızgın, Özel'e mahallesindeki 524 vatandaşın yer aldığı "fakir listesi"ni göstererek şunları söyledi:

"Senin gelişin bizim için moral oldu. Ama benim sana soracağım bir sorum var. Selahattin Bey'in yanına gittiniz. Başkanımızın yanına gittiniz. Durumu nasıldı, morali nasıldı onu öğrenmek istiyorum bir muhtar olarak. Ayrıca bizim sorunlarımız var. Şu an mevcut hükümet olmayabilirsiniz ama en büyük muhalefetimizsiniz. Ayağa bastığı ve ağırlık koyduğu bir muhalefet başkanımızsınız. Tabii ki tebrik ediyorum sizi. Özellikle bizim en çok çektiğimiz konu biliyorsunuz ki ekonomi. 524 kişinin bir muhtara müracaat ettiği bir durum. Fakirlik listesi. Gerçekten bu süreç böyle devam ederse bayağı bir sıkıntı içine gireceğiz. İçimde daha çok şey var söylemek için ama utanarak söylemiyorum. Bu konuyla ilgili dikkat etmemiz gerekiyor. CHP lideri olarak bize yardımcı olmanızı istiyorum. Biz muhtarlar olarak seçilmiş insanlarız. Şu an aldığımız asgari ücret bir maaş alıyoruz. Emin ol, Allah'tan benim cep telefonum, yemeğim ve mazotuma yetmeyecek şekilde. Yan gelirim de yok. Ben kendimi örnek olarak gösteriyorum. Ama bütün muhtarlar bu halde. Onu da sizin inisiyatifinize bırakıyorum."