Dünya

Muhalefet, Macron'u Gazze'de ateşkes çağrısını geç yaptığı için eleştirdi

Fransa'da muhalefetin önde gelen temsilcilerinden Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Gazze'de ateşkes çağrısını geç yaptığı için eleştirdi.

Abone Ol

Haber Merkezi- Fransa'da muhalefetin önde gelen temsilcilerinden Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Gazze'de ateşkes çağrısını geç yaptığı için eleştirdi.

 Macron'un İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği özel mülakattan alıntı yapan Panot, Macron'un geç de olsa barışın dilini bulduğunu vurguladı. 

Macron'un Gazze'de ateşkes çağrısını 10 bin kişinin ölmesinin ardından çok geç yaptığına dikkat çeken Panot, "Gazze'de ateşkese dair durmaksızın yaptığımız ve tek değerli olan bu çağrıyı memnuniyetle karşılamak gerekiyor" diye konuştu. 

LFI milletvekili David Guiraud ise 'X' sosyal medya platformunda, Macron'un Gazze'de ateşkes çağrısı yaptığı röportajdan bir bölümü, "Değerli arkadaşlar. Bu büyük bir zafer" sözleriyle paylaştı.

"Macron'un nihayet ateşkes çağrısı yaptığına" değinen Guiraud, "(Gazze'de) bu iğrenç etnik temizliğe son vermek için barış hakim olabilir. Dayanın" paylaşımında bulundu.