Güncel

Muğla'da bu yıl, 3 milyon turist hedefine yaklaşıldı

Muğla ve turistik ilçelerinde gerçekleşen çok sayıda spor organizasyonu, kültürel etkinlik ve gün yüzüne çıkarılan antik kentler sayesinde, Ocak - Eylül döneminde şehre gelen yabancı turist sayısı 2 milyon 977 bin 427'ye ulaştı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Her yıl özellikle yaz aylarında çok sayıda turisti ağırlayan Muğla, yerli ziyaretçilerin yanı sıra farklı ülkelerden ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Açıklanan rakamlara göre Muğla'ya, 1 Ocak-30 Eylül 2023 arasında 2 milyon 977 bin 427 turist geldi. Turistler arasında 1 milyon 253 bin 679 kişiyle İngilizler yine ilk sırada yer aldı.

Çok sayıda turist toplayan ve Muğla'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, ulusal ve uluslararası yat yarışları, kano ve kürek şampiyonaları, yelken yarışları, Ölüdeniz hava oyunlarıyla spor turizminin yanı sıra 23 ayrı alanda süren kazı çalışmasıyla çok sayıda antik kent, yabancı ziyaretçileri ağırladı.Anadolu Ajansı'nın haberine göre Vali İdris Akbıyık, tarihi ve doğal güzellikler ile kültürel özellikleri bünyesinde barındıran kentin, turizm açısından önem taşıdığını söyledi. Muğla'yı ziyaret eden turistlerin girişlerini 9 gümrük kapısı ve 2 havaalanından takip ettiklerini belirten Akbıyık, bölgede turizm sezonunun sürdüğünü, kentin sadece deniz, kum ve güneş üçgeninden ibaret olmadığını vurguladı.

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan ise beklentilerinin üzerinde bir turizm sezonu geçirdiklerini belirtti. Dalaman Havalimanı dış hatlar terminaline inen yabancı yolcu sayısının eylül sonu itibarıyla 1 milyon 575 bin olduğuna, Muğla'ya gelen turist sayısının ise 3 milyona yaklaştığına işaret eden Ayhan, "Turizmde yapılan tanıtım çalışmalarının geri dönüşlerinden memnuniyet duyuyoruz. 2024 yılı için tanıtım programımıza da aynı şekilde yabancı pazara ağırlık vererek devam edeceğiz. Kasımda Londra'da gerçekleşecek WTM İngiltere Turizm Fuarı ile başlayıp, Polonya, Danimarka ve Almanya'da düzenlenecek turizm fuarlarında yer alacağız. Hedefimiz 2024 yılında turizmde yakaladığımız ivmeyi devam ettirmek" dedi.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız da esnafın 2023'te, turizm konusunda çok mutlu olduğunu söyledi. Tanıtım çalışmalarının da etkisiyle turist sayısında artış yaşandığını belirten Ayyıldız, bölgede turizm sezonunun da uzadığını, kasım sonuna kadar ziyaretçileri ağırlayacaklarını, bunun da önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.