Haber Merkezi - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

Bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında konuşan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. 

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini ekleyen Aktürk, 2023 dahil etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 282'ye ulaştığını kaydetti.

"15 hedef başarıyla imha edildi"

Bodrum'daki antik kent çalışmaları için acil kamulaştırma kararı Bodrum'daki antik kent çalışmaları için acil kamulaştırma kararı

Ayrıca, Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 6 ocakta düzenlenen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 15 hedefin başarıyla imha edildiğini ifade etti. 

Suriye'de, harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya ilişkin taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğinin altını çizen Aktürk, şunları söyledi:

"Son bir haftada 7 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılıkla 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023'ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 533'e, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1564'e ulaşmıştır."

Editör: Haber Merkezi