Genel

MSB, İzmir’de SOLOTÜRK gösterilerinin yapılacağını duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) SOLOTÜRK kararına ilişkin "Önümüzdeki dönemde de ülkesini çok seven, Cumhuriyet değerlerine ve ülkesinin tüm kurumlarına bağlı olan İzmir’in ihmal edilmemesini bekliyoruz” dedi.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 29 Ekim'de İzmir’de SOLOTÜRK gösterilerinin yapılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, MSB'den yapılan açıklamayla ilgili “Bu adım, 9 Eylül’de gösteri yapılmamasını telafi etmez ama İzmir’in bu konudaki üzüntüsünü fark etmiş olmaları güzel bir şey. Önümüzdeki dönemde de İzmir’in ihmal edilmemesini bekliyoruz" dedi.

SOLOTÜRK gösterilerine ilişkin konuşan Tugay, basın mensuplarının soruları üzerine şunları söyledi:

“Böyle bir karar vermelerine memnun oldum. 9 Eylül’de gösteri yapılmamasını telafi etmez ama neticede İzmir’in bu konudaki üzüntüsünü fark etmiş olmaları güzel bir şey. Bundan sonraki dönemde, yıllarda bu konuya dikkat etmeleri, özen göstermelerini bekliyoruz. SOLOTÜRK, Türk Yıldızları bizim de gözbebeğimiz. Onları İzmir’de gördüğümüz zaman Adana’daki gençler kadar biz de büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de ülkesini çok seven, Cumhuriyet değerlerine ve ülkesinin tüm kurumlarına bağlı olan İzmir’in ihmal edilmemesini bekliyoruz.”