Ekonomi

Milli Reasürans 95'inci yaşını kutladı

- Milli Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir: - "95 yıl boyunca, ülkenin ve sektörün yararını azami ölçüde gözetmeyi başlıca ilke edinen şirketimiz, bugün 15 milyar liraya yaklaşan, dünya ölçeğinde de azımsanamayacak sermayesiyle, yalnızca yurt içinde değil genel müdürlük ve Singapur şubesi aracılığıyla yurt dışında da onlarca şirkete kapasite sağlıyor"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - Milli Reasürans, 95'inci yaşını, sigorta sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla kutladı.

Milli Reasürans'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, 95 yıldır sigortacılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.

Şirketin 95'inci yaşını kutlamak için bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş, Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) yöneticileri, Türkiye İş Bankası yetkilileri, Trakya Yatırım Holding AŞ yöneticileri ve Türkiye Sigorta Birliği (TSB) yetkilileri katıldı.

Milli Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan ekonomik buhranın gölgesinde ve ülkenin mütevazı olanaklarıyla kurulan Milli Reasürans'ın, faaliyette bulunduğu süre boyunca Türkiye'de sigortacılığa yön vererek, sektörün öncü kuruluşu niteliğini daima koruduğunu belirtti.

Özdemir, "95 yıl boyunca, ülkenin ve sektörün yararını azami ölçüde gözetmeyi başlıca ilke edinen şirketimiz bugün 15 milyar liraya yaklaşan, dünya ölçeğinde de azımsanamayacak sermayesiyle, yalnızca yurt içinde değil genel müdürlük ve Singapur şubesi aracılığıyla yurt dışında da onlarca şirkete kapasite sağlıyor. Sigortacılık sektöründe ilklere imza attığımız yolculuğumuzda güçlü mali yapımızı korumak, paydaşlarımızla uzun yıllara ve güvene dayalı ilişkiler kurabilmek, her koşulda sektörün yanında olmak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmak başarımızdaki en önemli anahtarlar oldu." ifadelerini kullandı.

- Kültür ve sanat alanında önemli projeler geliştirildi

Özdemir, Milli Reasürans'ın, sektöre verdiği ekonomik desteğin yanında, kültür sanat alanında da önemli projelere imza attığını kaydederek, çağdaş sanat alanında akredite bir kurum niteliğini kazanan ve bu yıl 30'uncu yaşını kutlayan Milli Reasürans Sanat Galerisi'nin, ev sahipliği yaptığı sergilerin yanı sıra yayımladığı sergi kitaplarıyla da bir bellek oluşturmaya devam ettiğini aktardı.

İlk konserini bundan 28 yıl önce veren Milli Reasürans Oda Orkestrası'nın ise düzenli konser dizilerine ek olarak çeşitli ulusal ve uluslararası müzik festivallerine de iştirak ettiğini anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Kadın çalışanlarımız için gözetilen politikalar ve cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamalarımız ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen 'Fırsat Eşitliği Modeli' (FEM) sertifikasını almaya hak kazanmış bulunuyoruz. 35 yıldır düzenlemekte olduğumuz ve yurt içi ve yurt dışından onlarca oyuncu ve yüzlerce izleyicinin katıldığı 'Uluslararası Sigortacılar Tenis Turnuvası' dünyada bir benzeri daha olmayan başarılı bir etkinlik.

Dünyanın baş döndürücü bir hızla dönüştüğü şu günlerde şirketimizi ikinci yüzyılına hazırlarken yaşamımıza giren yeni risk ve kavramlara uyumlu hale gelmek üzere hummalı bir dönüşüm çabası içerisindeyiz. Süreçlerimizi, organizasyon yapımızı, teknoloji ile olan ilişkimizi gözden geçirip yeniden kurgularken giriştiğimiz dönüşümün ilk adımını şirket merkezimizi günün koşullarına daha uygun fiziki koşullar sağlayan İş Kuleleri’ne taşıyarak attık. Dönüşüm yolculuğumuza yeni adımlarla devam ediyoruz."