Atila Güvenç

Avrupa Golf Birliği (EGA) tarafından düzenlenen European Men's & Ladies Team Shield Championship 2024'de, Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız Şampiyon oldu.

Lihtenştayn Golf Club Gams-Werdenberg'de 31 Temmuz - 3 Ağustos günlerinde oynanan ve resmi sonuçları açıklanan şampiyonada millilerimiz kadınlar ve erkeklerde ayrı kategorilerde sahaya çıktılar.

Kadınlar Milli Golf Takımı.Kadınlar Milli Golf Takımımız, match play müsabakalarında önce Macaristan'ı 3-0, daha Sonra Lüksemburg 2-1 ve finalde de Bulgaristan'ı 2,5 - 0,5 yenerek şampiyonluğu kazandı.

Erkekler Milli Golf Takımı.Erkekler Milli Golf Takımımız ise match play müsabakalarında önce Arnavutluk'u 3-0, daha sonra Bulgaristan'ı 2,5 - 0,5 ve finalde de Lüksemburg'u 3-0 yenerek şampiyonluğu elde etti. 

Erkeklerde 12 ülkeden 48, kadınlarda 11 ülkeden 44 oyuncunun mücadele ettiği şampiyonada katıldığı şampiyonada; Kadınlar Golf Milli Takımımızda Almina Erdoğan, Sude Bay, Deniz Sapmaz ve Zeynep Süalp yer alırken Erkekler Golf Milli Takımımız  İbrahim Tarık Aslan, Can Marko Özdemir, Emir Duhan Sazak ve Can Gürdenli olarak mücadele etti. . 

Basketbol: 18. Erciyes Kupası Kadınlar Turnuvası Basketbol: 18. Erciyes Kupası Kadınlar Turnuvası

Milli sporcumuz İbrahim Tarık Aslan, şampiyonanın ilk gününde oynanan stroke play mücadelesinde (-5) skorla erkeklerde tüm rakiplerini geride bırakarak lider oldu. 

European Men's & Ladies Team Shield Championship 2024'ün ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyon Kadın ve Erkek Milli takımımız "Kalkan"'ın üzerine ülkemizin adını yazdırdı. 

Millilerimiz European Men’s & Ladies Team Shield Championship’de Şampiyon Oldu.

Erkekler Milli Golf Takımımız tarihimizde ilk defa, katıldığımız European Men's Team Shield Championship müsabakalarında şampiyon oldu. Böylece Erkekler ve Kadınlar Milli Golf Takımlarımız tarihimizde ilk defa aynı anda European Men's & Ladies Team Shield Championship'den şampiyonluk tarihine adlarını kayıt düştüler.

Milli takımlarımıza şampiyona süresince  TGF Milli Takımlar Baş Antrenörü Keith Coveney ve  TGF Milli Takımlar Baş Antrenör Yardımcısı Çağatay Ural liderlik yaptı.

Editör: Atila Güvenç