Atila Güvenç

Yanal Vakfı "Vefa Ödülleri" töreni düzenlendi Yanal Vakfı "Vefa Ödülleri" töreni düzenlendi

Golfteki gençler şampiyonaları arasında dünyanın en önemli turnuvalardan biri olan ve 1919 yılından beri yapılagelen, İngiltere'de düzenlenen R&A Girls Amateur Championship, 17 Ağustos 2024 günü sonlanacak.

Birleşik Krallık (İngiltere), Amerika Birleşik Devletleri (Amerika), Japonya, Avustralya, Güney Kore, İrlanda ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 30’a yakın ülkeden 144 golfçünün sahaya çıktığı şampiyona, Alwoodley Golf Sahası’nda gerçekleşiyor.

Milli Golfçülerinizden Deniz Sapmaz Ve Almina Erdoğan,

Genç golfçülerin oynadığı R&A Genç Kızlar Amatör Şampiyonası’na, golf milli takım sporcularımızdan Deniz Sapmaz Wagr sıralamasındaki konumundan, Almina Erdoğan ise handicap’ından dolayı bu önemli şampiyonada oynamaya hak kazandı. Turnuvanın ikinci raundunun ardından sıralamada kendilerine yer bulabilen 64 sporcu Cut’ı geçebilecek. Cut’ı geçen sporcular match play oyun formatında şampiyonaya devam edecek. Match play maçlarında kaybeden sporcular ise şampiyonada yollarına devam edemeyecek.   

Şampiyonada milli golfçülerinize, Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Milli Takımlar Baş Antrenörü Keith Coveney ile Milli Takımlar Baş Antrenör Yardımcısı Çağatay Ural eşlik ediyor.

Çağatay Ural,Almina Erdoğan,Deniz Sapmaz,Keirh Coveney

Editör: Atila Güvenç