Haber Merkezi - "Popun Kralı" olarak tanımlanan merhum sanatçı Michael Jackson, günümüzde de konuşulmaya devam ediyor. Jackson'un dinlenme rekorları kıran şarkıları hakkında yeni bir geişme yaşandı. Jackson'un müzik kataloğunun önemli bir kısmı satıldı. Müzik devi Sony şirketi, Jackson'ın müzik kataloğunun yarısını, iddiaya göre 1,2 milyar dolara satın aldı.

Michael Jackson 2

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Variety'nin haberine göre, anlaşmanın detayları gizli tutuluyor, ama bu miktar tek bir şarkıcının müzik koleksiyonu için verilen en büyük rakam olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bu anlaşma, Sony'nin Bugüne kadarki en büyük müzik kataloğu anlaşması oldu. Böylece Sony, Jackson'ın şarkılarının ve beste yazma kataloglarının yer aldığı koleksiyonun yüzde 50'sine sahip oldu. Jackson'ın "Beat it" ve "Bad" gibi hit şarkıların yanı sıra Sony, Sly Stone tarafından yazılan şarkılara ve Ray Charles, Jerry Lee Lewis gibi sanatçıların şarkılarını da bünyesine kazandırdı.

Ancak anlaşma, Jackson'ın Broadway müzikalini ve diğer sahne performanslarını kapsamıyor. Primary Wave Music şirketi ise şarkıcının müzik kataloğunun yüzde 10'una sahip. Daha önce deSony, birkaç yıl önce Bruce Sprinsteen'in koleksiyonunu 600 milyon dolara satın almıştı.

Editör: Haber Merkezi