Çalıştayın açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç Yurdakul, "Devletin ve toplumun korunması aileyi korumakla mümkündür" diyerek, aileyi toplumun beka meselesi olarak gördüklerini belirtti. Yurdakul, artan boşanma oranları, azalan evlilik ve doğum oranları ile yalnızlaşma gibi toplumsal sorunların altını çizdi ve bu sorunların aile yapısını zedelediğine dikkat çekti.

Aileyi tehdit eden riskler

Yurdakul, aile kurumuna yönelik tehditlerin sadece sosyal değil, küresel dinamiklerden de kaynaklandığını belirterek, "Küresel ekonomik gelişmeler, savaşlar ve pandemiler aileleri zor durumda bırakıyor" dedi. Ayrıca, medya ve sosyal medyanın aileyi yozlaştıran etkilerine de değinen Yurdakul, dijital bağımlılık, cinsiyetsizlik ve toplumsal değerleri yıpratan içeriklerin yaygınlaştığını vurguladı.

Çalıştayın amacı

Yurdakul, çalıştayın amacının Türk aile yapısının muhafazası, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması olduğunu belirtti. "Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu ancak ailelerin huzuru, birliği, refahı ve gücü üzerine bina edilebilirse gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı. Çalıştayda, toplumsal değişimlerin aile üzerindeki etkileri, dijital ve madde bağımlılığı gibi konular 12 alt başlıkta ele alınacak.

Bahçeli'ye sunulacak sonuç bildirgesi

Çalıştay sonunda hazırlanacak sonuç bildirgesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Etkinliğe MHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, MYK üyeleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da katıldı.

Irak'ın kuzeyine hava harekâtı: 24 terör hedefi vuruldu Irak'ın kuzeyine hava harekâtı: 24 terör hedefi vuruldu

Yurdakul, konuşmasında aile yapısının tehdit altında olduğunu vurgularken, Bahçeli'nin aileyi koruma konusunda hassasiyetini dile getirerek, "Türk aile yapısı, kitle haberleşme vasıtalarının saldırısına maruzdur. Buna karşı yasal tedbirler almak zorundayız" dedi.

Editör: Erva Gün