Güncel

MHP'li vekiller şikayet etti: Kılıçdaroğlu'na dava açıldı

MHP'li vekillerin şikayeti üzerine CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' davası açıldı.

Abone Ol

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme'kle suçuyla 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında 'siyasi yasak' istendi. İddianame ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu hakkındaki soruşturma, adı Sinan Ateş cinayetinde sık sık geçen MHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu’nun Şubat 2022'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle başladı. O tarihlerde dokunulmazlığı bulunan Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayet, milletvekilliği biter bitmez işleme konuldu.

Suçlamalar ne?

İddianamede Kılıçdaroğlu’na yönelik çok sayıda suçlama yöneltildi. Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında  İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünde yaptığı söyleşi, 2015 yılında katıldığı televizyon programları ve toplantılardaki demeçleri suçlama konusu yapıldı.