Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı görüşmeler ve mesaj içerikli olduğu iddia edilen fotoğraf paylaşımlarının ardından, Cumhur İttifakı'nın devamlılığına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Sinan Ateş'in ailesiyle yaptığı görüşmelerle aynı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Allah Bana Yeter" yazılı yüzükle sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşması, Cumhur İttifakı'nda çatlakların yaşandığına ilişkin yorumlara neden oldu. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız sosyal medya hesabından, "Cumhur İttifakı, 15 Temmuz 2016’da FETÖ ‘nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında , Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı’da ortaya çıkan milli mutabakat 2017’de yapılan halk oylamasıyla perçinlenerek milli şura dönüşmüştür. 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakıyla da milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşmayla somutlaşmıştır. Cumhur İttifakı, haklının tarafı olmaya, temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz yaşanmasına,demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifak olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur ittifakı,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalama azmi ile milli üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidır" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan 'teğmen' yorumu: Bunlar temizlenecek Erdoğan'dan 'teğmen' yorumu: Bunlar temizlenecek

Gazeteci Hilal Köylü, sosyal medya platformu X hesabından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın gönderisine yaptığı yaptığı yorumda, "AK Parti’den, MHP’den Cumhur İttifakı’nı cilalayan, yücelten, büyüten açıklamalar yağıyor. Erdoğan da 'Anca beraber kanca beraber' diyecek. Ötesi yok. İttifak, Erdoğan’la Bahçeli’nin ortak eseri" yorumunda bulundu.

Hilal Köylü'ye yanıt, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan geldi. Köylü'nün paylaşımını alıntılayan Yıldız, "Kıyafetiniz güzel, çok da yakışmış. Siyasi değerlendirmeleriniz için aynı şeyi söyleyemem" ifadelerini kullandı. 

Hilal Köylü

Muhabir: Ziya Burak Erol