Haber Merkezi - AKP ile yürüttüğü Cumhur İttifakı devam eden MHP, 55 belediye için adaylarını açıkladı. Mersin'de MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan’ın aday gösterilirken  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 2009'dan beri devam ettiren Cengiz Ergün tekrar aday gösterildi. 

Bakan Güler: Kıbrıs’ta meşru çıkarlarımızı koruyacağız Bakan Güler: Kıbrıs’ta meşru çıkarlarımızı koruyacağız

Osmaniye’de üç dönem boyunca belediye başkanlığı görevini yürüten Kadir Kara yerine seçimlere girebilmek için görevinden istifa eden Mersin Toroslar eski kaykamamı İbrahim Çenet aday gösterildi. 

Önceki dönemde belediye başkanlığı görevi yürüten Amasya’da Bayram Çelik, Bartın’da Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun tekrar aday gösterildiği MHP'de Bayburt’ta Hükmü Pekmezci, Çankırı’da İsmail Hakkı Esen, Erzincan’da Bekir Aksun, Karabük’te Rafet Vergili, Karaman’da Savaş Kalaycı, Kastamonu’da Yüksel Aydın, Nevşehir’de Adnan Doğu, Niğde’de Hamdi Doğan aday gösterildi. MHP, vekil çıkaramadığı Kastamonu'da Galip Vidinlioğlu yerine Yüksel Aydın'ın aday gösterilmesi kararını aldı,

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tekrar aday gösterilirken Kalecik Belediye Başkanlığı adaylığı için Erdal Dal tercih edildi. 

 Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve 2019 seçimlerinde belediye başkan adayı olan Serkan Toper'in adları aday olarak yer aldı.

Editör: Haber Merkezi