Haber Merkezi -Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin muktedir bir devlet olduğunu belirten Bahçeli, devletin çok kısa sürede muazzam işler yaptığını kaydetti. Enkazın hemen hemen kaldırıldığını söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin olağanüstü bir mücadele kararlılığı, samimiyet, cesaret ve hamiyet gösterdiğini ekledi. 

Öte yandan, 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslim edilecek olmasının takdir ve tebrik edilecek bir husus olduğuna değinen Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Nihayet yeni bir hayatın müjdesi verilmiştir. Yeni yüzyılın eşiğinde umutlar dirilmiştir. Elbette gücümüz, birlik ve kardeşliğimizdir; gücümüz iman ve irademizdir. Bugüne kadar atalete ve acizliğe düşülmemiş, dağınıklığa ve durgunluğa prim verilmemiştir. Yorgunluk ve yılgınlık emaresi hiç görülmemiştir. Cumhur İttifakı olarak bizim meselemiz, vatan meselesidir. Bizim meselemiz her insanımızın adil, huzurlu, güvenli, hakkaniyetli bir hayatla birlikte ekonomik rahatla erişme meselesidir." 

"Türkiye'mizle sonuna kadar gurur duyuyoruz"

Bununla birlikte, Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin binbir musibetin tasarrufuna karşı koyarak haksız eleştiriye, yalan ve iftiraya kafa tutarak hem depremzede vatandaşların hem de milletin tamamının sosyal ve ekonomik haklarını savunduğunu kaydetti. 

Türk milleti ile iftar ettiğinin altını çizen Bahçeli, şunları söyledi: 

"Türkiye'mizle sonuna kadar gurur duyuyoruz. Tarihin herhangi bir döneminde ortaya çıkan felaketlere iradeyle direnen, şiddetli fırtınalara karşı koyan, saldırı ve suikastlara boyun eğmeyen milletler için mağlubiyet ve mağduriyet diye bir şey söz konusu olamaz. Millet olarak nice sorun ve sıkıntıyı bertaraf ederek bugünlere ulaştık. Tehdit ne kadar fazla, tehlike ne kadar yaygın ve yoğun olsa da milli birliğin gücüyle bin yıllık kardeşliğimizin güvencesiyle hepsini göğüsleriz, hepsini de Allah'ın izniyle etkisiz hale getiririz." 

Sakarya'da tıra arkadan çarpan motosikletin sürücüsü öldü Sakarya'da tıra arkadan çarpan motosikletin sürücüsü öldü

Editör: Haber Merkezi