Haber Merkezi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı yeni rapora göre,  Marmara Bölgesi’ne soğuk ve kar uyarısı yapıldı.

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son değerlendirmelere göre: Edirne, Kırklareli çevreleri, Ağrı ve Van’ın doğu kesimleri ve Balıkesir’in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı ve Van’ın doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere güçlü olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı ne olacak?

Hava sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar çoğu zaman güney ve batılı yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara ve Kuzey Ege’de yer yer güçlü eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Yağışların gece saatlerinden itibaren Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde güçlü olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu, zamanla güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Editör: Erva Gün