Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün Ankara'nın da aralarında olduğu beş il, yarın ise öğle saatleri itibarıyla 15 il için yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin uyardı. 

MGM'nin yayımladığı verilere göre kuvvetli yağış beklenen iller şöyle;

Bugün Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı çevreleri, Bolu'nun batısı ile Karabük ve Kastamonu'nun güneyinde gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Sivas'ın kuzeyi, Yozgat'ın batısı ve Tokat çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde, Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde, Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevreleri, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri ile Çorum'un batısında, yarın öğle saatleri itibarıyla yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sokak hayvanları kanun oylamasında AKP ve MHP 37 vekil fire verdi Sokak hayvanları kanun oylamasında AKP ve MHP 37 vekil fire verdi

Bununla birlikte, Meteoroloji, yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi elverişsiz koşullara karşı vatandaşları uyardı.

Editör: Esin Özdemir