Haber Merkezi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde soğuk ve yoğun kar yağışlı hava etkisini göstermeye başladı. Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği de meteoroloji değerlendirmeleri arasında.

Kar (1)

Denız kıyısı olan bölgelerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı düşünülüyor. Sabah ve gece saatlerind ise havanın pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği düşünülüyor.

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla'da konuştu: CHP Genel Başkanı Özel, Muğla'da konuştu:

Kar-6

Meteoroloji değerlendirmesine göre ayrıca, haftalık hava tahmin raporunda hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşeceği de belirtildi. MGM tarafından sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında; Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep,  Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya,  Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman,Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce bulunuyor. Turuncu kod yapılan şehirler ise; Bolu, Hakkari ve Şırnak oldu.

Editör: Haber Merkezi