Dünya

Meta İletişim Direktörü: WhatsApp konuşmaların bir kopyasını yedeklemiyor

Yargı kaynakları, Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin silinen mesajlarına erişmek için şirketten yardım istendiğini bildirmişti. Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, "Meta'nın bilgi paylaşmayı reddettiği" iddialarını yalanladı.

Abone Ol

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında silinen WhatsApp kayıtlarının talep edildiği Meta şirketi, mesajların hiçbir şartta depolanmadığını, ellerinde olmadığını açıkladı.

DW Türkçe'den Muhammed Kafadar'ın haberine göre, Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, "Meta'nın bilgi paylaşmayı reddettiği" iddialarına yanıt verdi.

İddiaları yalanlayan Breckman, "WhatsApp bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz de olası değil" dedi.

İletişim Direktörü, Meta'nın Türkiye ya da dünyanın başka bir yerindeki soruşturmalar kapsamında adli makamlarla WhatsApp mesajlarının içeriğini paylaşıp paylaşmadığı sorusunu ise "WhatsApp'ın çalışma biçiminden ötürü bizim dünyanın herhangi bir yerindeki mesajlara erişmemiz mümkün değil" diye yanıtladı.

Son olarak, silinen mesajların polis veya başka kişilerce kurtarılmasının mümkün olup olmadığı konusunda da açıklama yapan Breckman, "Eğer yedeklenmemişse silinen mesajları geri getirmenin mümkün olmadığını" söyledi.

HABERİN TAMAMINI DW TÜRKÇE'DEN OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...