Dünya

Met Gala 2024'ün teması belli oldu

Moda dünyasının en prestijli gecelerinden bir tanesi olan Met Gala, her yıl farklı bir tema ile gerçekleşiyor. 2024 Mayıs ayında yapılacak olan Met Gala'nın teması belli oldu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü’ne yardım amacıyla gerçekleştirilen ve moda dünyasının en prestijli gecesi olarak kabul edilen Met Gala, her yıl farklı bir tema ile düzenleniyor. Geceye davetli olarak gelen davetliler ise, belirlenen bu temaya uygu kostümleriyle galada boy gösteriyor.

Vogue dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde yapılacak olan Met Gala'nın temasını açıkladı. Mayıs ayında gerçekleşecek olan etkinliğin teması, "Uyuyan Güzeller: Modanın Yeniden Doğuşu" olarak belirlendi. Metropolitan Sanat Müzesi'nin CEO'su Marina Kellen French, "Bu yenilikçi gösteri, "Bu yenilikçi gösteri, hayal gücümüzün sınırlarını zorlayacak ve bizi bir eserin birçok yönünü deneyimlemeye, tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve nihayetinde onun güzelliğini daha derinden takdir etmeye davet edecek" açıklamasını yaptı.

6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek Met Gala'nın ardından Kostüm Enstitüsü'nün sergisi 10 Mayıs ile 2 Eylül arasında ziyarete açık olacak.