Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve Mezitli Belediyesi personelinden oluşan 40 kişilik gönüllü ekibi, Adıyaman’da süren konteyner kent kurulumunda görev alıyor. Yerleştirilen konteynerlerin içerisinde temizlik yapan gönüllü ekip, gerekli eşyaları da yerleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve Mezitli Belediyesi personelinden oluşan 40 kişilik gönüllü ekibi, Adıyaman’da süren konteyner kent kurulumunda görev alıyor. Yerleştirilen konteynerlerin içerisinde temizlik yapan gönüllü ekip, gerekli eşyaları da yerleştiriyor.

Yaşanan depremin ardından tüm birimleri ile deprem bölgesine hizmet götüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da iş birliği yaptığı kurum ve kuruluşlar ile 670 konteynerlik konteyner kent kurulumunu tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 200 konteyner yerleştirildi. Yerleştirilen konteynerleri temizleyerek eşya yerleştiren 40 kişilik gönüllü ekip, depremzedelerin rahatça yaşayabileceği bir alanı bir an önce hazırlamak için tüm gücüyle çalışıyor.

GÖKPINAR: “BURASI KÜÇÜK BİR ŞEHİR BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK”

MESKİ’de İnşaat Mühendisi olarak görev yapan ve konteyner kentin genel sorumlusu Serdar Gökpınar, konteyner kentte yapılacak alanları anlattı. Gökpınar, “Burası küçük bir şehir büyüklüğünde olacak. 80 bin metrekare alanda, 670 adet konteynerden oluşan bu yerleşkemizde; sahra hastanemiz, yaşam alanlarımız, sosyal alanlar, okuma alanları, kreş, basketbol ve voleybol sahalarımız, yemekhaneler,  15 adet çamaşırhane olacak. Ayrıca 4 adet tam donanımlı bilgisayar sınıfımızın olması da buraya ayrıcalık katacak” dedi.

Tam donanımlı bir konteyner kent olacağını aktaran Gökpınar, “Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın, her şeye ulaşabilecekleri bir kent kuruyoruz. Belki eski evlerini bulamayacaklar, ama ona yakın, içinde yatağıyla, ısıtıcısıyla, mutfağı, banyosu her türlü donanıma sahip bir yer bulacaklar” diye konuştu.

“BURAYA KATKI SAĞLAMAK BÜYÜK MUTLULUK”

Gökpınar, çalışmaların gönüllülerle daha güçlü bir şekilde sürdürüldüğüne değinerek, “Bugün buraya kadın eli değdi diyebiliriz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi’ndeki gönüllü kadın arkadaşlarımız buraya gelerek, konteynerlerin içerisindeki yaşam alanlarını oluşturuyorlar. Temizlik yapıldıktan sonra, yatak ve diğer aksesuarların yerleşiminde bize yardımcı oluyorlar. Hem Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem de kendim adına, burada bir katkı sağlamak büyük bir mutluluk” dedi.

“DEPREMİN GERÇEK BOYUTUNU BURAYA GELİNCE GÖRDÜM”

Konteyner kentte gönüllü olarak çalışan MESKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı personeli Neriman Çağla Aktaş, bölgede yaptıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Birimiz yerleri süpürüyor, birimiz toz alıyor, birimiz camları siliyor ve yatakları yerleştiriyoruz. İnsanların yaralarını sarmasına bir nebze de olsa katkımız bulunduğu için çok mutluyuz. Bizler de depremi Mersin’de çok şiddetli bir şekilde hissettik, ama buraya gelince depremin gerçek boyutunu gördüm. Tek dileğim, depremin yükünü çeken bu insanların, bundan sonra daha huzurlu, daha rahat ve daha mutlu bir yaşam sürmeleri.”

“HER ŞEYİN İÇİNDE OLDUĞU MİNİ BİR ŞEHİR OLMASI APAYRI GÜZEL”

Mersin’den Adıyaman’a giderek konteyner kent kurulumuna destek olan gönüllülerden İnşaat Mühendisi Recep Kemal Atakan da parçası olduğu süreci şöyle özetledi:

ÖSYM duyurdu: 2025 YKS tarihi belli oldu! ÖSYM duyurdu: 2025 YKS tarihi belli oldu!

“Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi’nin ortak girişimleri sonucu buraya geldik. Yaraları biraz sarabilirsek, ne mutlu bizlere. Afetzede kardeşlerimizin sığınabilecekleri güzel yerler hazırlandı. Yer seçimi çok güzel. Altyapısı yapılmış, yağmur yağdığı zaman göl içerisinde kalmayacak. Bu da mutlu ediyor bizi. İnşaat mühendisi olduğum için, zaten çalışmaya başlamadan önce gözlemledim. Her şeyin içinde olduğu mini bir şehir olması apayrı güzel. Demek ki düşünsel olarak, icraat olarak da oraya kadar geldik. Bunlar sevindirici.

“GÖNÜLLÜ OLMAK TOPLUMSAL DÜŞÜNMEKTİR”

Biz depremzede vatandaşlarımızın gelip konaklayacağı konteynerlerin içerisinin temizliklerini, mefruşat düzenlemesini yapıyoruz. Geldikleri zaman sadece anahtarlarıyla açıp, içeri girip yerleşecekler. Çocukları parkta oynayacak, onları seyredecekler, inşallah yaşadıkları acıları kısa zamanda unutacaklar, hep beraber unutturacağız.  Gönüllü olunca insanın bir beklentisi olmuyor, beklentisi olunca o beklenti bizi çizgimizden ayırıyor. Gönüllü olmak, toplumsal düşünmektir. Zaten siz olmasanız biz olmayız. Biz olmasak başkası olmaz. Gönüllü düşünmenin geniş perspektifi, güzel tarafı bu. Güzelliği yansıttık.  Mutluyum.”

Konteyner kent çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgedeki depremzedeler için sıcak yemek ve ihtiyaç malzemesi temini hizmetini de sürdürüyor.

Editör: Ahmet Ertüm