Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK)  Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştireceği toplantı ile bugün saat 14.00'te güncel faiz kararını açıklayacak.

Reuters'ın anketine göre, ekonomistlerin çoğu, Merkez Bankası'nın Kasım ayına kadar faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor. Ancak ankete katılan bazı ekonomistler, ilk faiz indiriminin ekim ayında gerçekleşeceğini öngörüyor. Dört ekonomist ise bu indirimin kasımda, üçü aralıkta ve ikisi de yeni yılın ilk çeyreğinde başlayacağını tahmin ediyor.

"Mein Schiff 5" kruvaziyeri Bodrum Limanı'na demirledi "Mein Schiff 5" kruvaziyeri Bodrum Limanı'na demirledi

Bloomberg HT'nin anketine katılan piyasa katılımcıları ise eylül toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor. 24 kurumun katıldığı ankette katılımcılar 19 Eylül’de gerçekleşecek toplantıda TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını öngördü. Ankette 2024 yılının sonunda politika faizi için katılımcıların tahmini yüzde 47,5 seviyesi oldu. 2024 yıl sonu faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 50 seviyesinde, en düşük beklenti yüzde 45 seviyesinde kaydedildi.

Editör: Ziya Burak Erol