Genel

Meral Akşener: Dünyadaki bu zulümler nedense önce kadınlara, onlarla beraber çocuklara geliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne ilişkin yaptığı konuşmada, zulümlerin önce kadınlara geldiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" çerçevesinde Kuğulu Park'ta kadınlarla bir araya geldi. 

Akşener, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk kadınlarının bazı haklara, dünyadaki hemcinslerine göre daha önce sahip olduğuna dikkat çekti. 

Öte yandan, teknolojik gelişmelerin yaşandığı, yapay zekanın konuşulduğu son dönemlerde dahi halen kadın hakları ihlallerinin yaşandığını vurgulayan Akşener, savaşlarda öncelikle kadın ve çocukların eziyet gördüğünü söyledi. 

"Buradan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Doğu Türkistan'daki kamplarda yaşananları, Çin devletinin yaptığı zulümleri hatırlatmak isterim" diyen Akşener, Gazze'de çocuğunu kaybeden kadınlara işaret etti.

Akşener, çocuğunu besleyemediği için en büyük acıları çeken kadınları hatırlatarak, "Dünyadaki bu zulümler nedense önce kadınlara, onlarla beraber çocuklara geliyor" dedi. 

Son olarak, Atatürk'ün, Türk kadınına tanıdığı hakları lütuf olarak vermediğini, onlara aynı zamanda bir görev yüklediğini ekleyen Akşener, "Bu görevi daha ileri taşımayı, İYİ Parti Genel Başkanı olan bir kadın olarak, sizlere söz olarak vermek isterim. Yaşasın kadınlar" cümlelerine yer verdi.