Melania Trump, eşi Donald Trump'a yönelik suikast girişiminden sonra yaptığı açıklamada, birlik çağrısında bulundu.  "Biz her zaman eşsiz bir birlik olduk" diyen Trump, "Amerika, ulusumuzun dokusu parçalanmış durumda, ancak cesaretimiz ve sağduyumuz yükselmeli ve bizi tekrar bir araya getirmelidir" ifadelerine yer verdi. 

Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi

Melania Trump, ABD Başkan adayı Donald Trump'ın Pensilvanya’daki mitingde silahlı saldırıya uğramasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında birlik çağrısında bulunan Trump, şöyle dedi: 

"Şimdi sizleri düşünüyorum, Amerikalı dostlarımı. Biz her zaman eşsiz bir birlik olduk. Amerika, ulusumuzun dokusu parçalanmış durumda, ancak cesaretimiz ve sağduyumuz yükselmeli ve bizi tekrar bir araya getirmelidir.

Kocam Donald'a isabet eden o vahşi kurşunu izlediğimde, benim ve Barron'un hayatının yıkıcı bir değişimin eşiğinde olduğunu fark ettim. Kocamı korumak için kendi hayatlarını tehlikeye atan cesur Gizli Servis ajanlarına ve kolluk kuvvetlerine minnettarım. Şu anda bu iğrenç eylemden dolayı acı çeken masum kurbanların ailelerine en içten dileklerimi sunuyorum."

"Kocamın hayatının temel yönleri, siyasi makinenin altına gömüldü"

Öte yandan, bir canavarın Donald Trump'ı insanlık dışı bir siyasi makine olarak gördüğünü belirten Melania Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Donald'ın tutkusunu, kahkahasını, yaratıcılığını, müzik sevgisini ve ilhamını, çalmaya çalıştı. Kocamın hayatının temel yönleri, insani yönü, siyasi makinenin altına gömüldü. Donald, en iyi ve en kötü zamanlarda birlikte olduğum cömert ve şefkatli adam. Unutmayalım ki farklı görüşler, politikalar ve siyasi oyunlar sevgiden daha aşağıdır. Kişisel ve yaşam bağlılığımız, ölene kadar, ciddi risk altındadır. Siyasi kavramlar biz insanlarla kıyaslandığında basit kalmaktadır.

Hepimiz insanız ve temelde, içgüdüsel olarak, birbirimize yardım etmek isteriz. Amerikan siyaseti toplumlarımızı yükseltebilecek araçlardan yalnızca bir tanesidir. Sevgi, şefkat, nezaket ve empati birer gerekliliktir."

Editör: Esin Özdemir