Ekonomi

Mehmet Şimşek, iş dünyasından yeni vergi taslağı çalışmasına ilişkin görüş alacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi taslağı çalışmasını iş dünyası ile paylaşacak. Yeni vergi taslağı, iş dünyasına ilişkin düzenlemeleri de kapsıyor.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Temmuz Pazartesi günü iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak.

Bununla birlikte, yeni vergi taslağında daha çok üretici, sanayici ve ihracatçılara ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Bu nedenle taslağın detaylarını reel sektörün önde gelen kuruluşlarıyla paylaşmayı planlayan Bakan Şimşek, yeni düzenlemeler ile ilgili iş dünyasının görüş ve önerilerini alacak.

Söz konusu pakette yer alan çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, doğrudan vergilerin payını yükseltmek için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi uygulamalar konusundaki detaylar, reel sektör temsilcilerine aktarılacak. 

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD),  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) gibi kuruluşların başkan ve yöneticilerinin katılması bekleniyor.