Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvası Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvası

Zeynep İstanbulluoğluAGK'nin Cumhuriyet

100. Yıl Turnuvası oynandı... 

ATİLA GÜVENÇ - Özgürlüğümüzün temeli Cumhuriyetimizin 100. Yılını; Ankara Golf Kulübü (AGK), Ankara Regnum Golf ile ferdi lisanslı birçok kadın ve erkek golfcünün katılmasıyla çok özel ve anlamlı bir turnuvayla kutladı. 
Cumhuriyetimizin 100. Yıl Turnuvasını AGK'den Mehmet Dora (+6) 68 gross skorla kazanan oldu. Ankara Regnum Golf Kulübünden  Ali İslamoğlu (+7) 69 gross ile ikinci ve  AGK'den İsmail Doğan (+8) 70 gross puanla üçüncülüğü elde etti.
AGK Cumhuriyetin 100. Yılı Turnuvasını Ahlatlıbelde kendi sahasında; kadınlar'da a ve b, erkekler'de a, b, c,   juniorlar a, b ve minikler a, b gruplarında çok sayıda golfcünün katılımı ile stableford oyunu şeklinde gerçekleştirdi. Gruplarında Gizem Yalçın, Saadet Kavak, İsmail Doğan, Ziya Ohri, Sinan Aker, Nuh Acar, Ali Dora Özdoğan ve Çınar Yurt ilk sıraya adlarını yazdırdılar.Gizem Yalçın
Bayrağımızın renkleri kırmızı beyaza bürünen turnuvada 130 oyuncu, sahaya en iyi vuruşlarını yaparak bu çok anlamlı turnuvada kazanmak kadar oynamak sevincini yaşamak için de çıktı. Turnuvada kadınlarda bayrağa en yakın vuruşu Zeynep İstanbulluoğlu, en uzun vuruşu Müheyya Dinç Sarısoy yaparken erkeklerde ise bayrağa en yakın vuruşu Ahmet Süreyya Ural, en uzun vuruşu Gürkan Başeğmez yaptılar.
Kulüp Kaptanı Gülay Dora'nın emekleri sonucu gerçekleştirlen turnuvanın  ödül töreni sahada yapılırken Cumhuriyetimizin 100. Yılı; bando takımıyla, bayraklarla, marşlarla büyük bir coşkuyla kutlandı. Turnuvayı yöneten kulüp profesyoneli hocası Erkan Demirci " Cumhuriyetimiz adına gerçekleştirdiğimiz 100. Yıl Turnuvasının sevincini ve gururunu bütün golfcülerimiz birlikte paylaştılar. Gross skorlarda sıralamanın 1'er sayılarla belirlenmesi oyunun güzelliğini gösterdi" şeklinde görüşünü belirtti. 
Saadet KavakAdlarını kategorilere yazdıranlar  
Kadınlar A Kategorisi;
1. Gizem Yalçın (41 puan), 2. Nihal Özdemir (39 puan), 3. Nursel Başeğmez (37 puan).
Kadınlar B Kategorisi; 1. Saadet Kavak (36 puan), 2. Zeynep İstanbulluoğlu (35 puan), 3. Mette Ono Nijoten (34 puan). 
Erkekler A Kategorisi; 1. İsmail Doğan (41 puan) 2. Mehmet Dora (38 puan), 3. Gürkan Başeğmez (37 puan). Erkekler B Kategorisi; 1. Ziya Ohri (35 puan), 2. Altuğ Bayram (35 puan), 3. Emin Caner (34 puan). Erkekler C Kategorisi; 1. Sinan Aker (40 puan), 2. Ahmet Süreyya Ural (39 puan), 3. Osman İlhan (39 puan).
Nearest to Pin Kadınlar: Zeynep İstanbulluoğlu (1,24 cm), Nearest to Pin Erkekler: Ahmet Süreyya Ural (1.53 cm), Longest Drive Kadınlar: Müheyya Dinç Sarısoy ve Longest Drive Erkekler: Gürkan Başeğmez tarafından kazanıldı.
Ahmet Süreyya UralJuniorlar grubunun sonuçları
Coşkulu bir kutlama olarak bu tarihi günde oynamanın keyfini yaşayan ve gelecekte  Cumhuriyetimizin 100. Yılı Turnuvasında ben de vardım demek isteyen  25 Junior ve Minik golfcü de kazanmak için iki grupta sahada mücadele etti. Juniorlar grubu şöyle sonuçlandı. Juniolar A Kategorisi; 1. Nuh Acar (33 puan), 2. Fırat Genelioğlu (33 puan), 3. Berke Tunca (29 puan). Juniorlar B Kategorisi; 1. Ali Dora Özdoğan (38 puan), 2. Çınar Mehmet Erduran (34 puan), 3. Kaan Sütçügil (30 puan).
Minikler kategorisi kazananları
AGK'nin akademi sahasında stableford net oyunu şeklinde a ve b kategorilerinde yapılan minikler arasındaki turnuvada 13 golfçü kupa için ter döktü. Gruplarında ilk üç sıra ise Minikler A Kategorisi; 1. Ömer Kızıldal (18 puan), 2.  Arın Yusuf Köse (17 puan), 3. Defne Keskin (15 puan). Minikler B Kategorisi; 1. Çınar Yurt (19 puan), 2. Markeli Yeniçelik (16 puan), 3. Alp Mertol (14 puan) olarak belirlendi.111

Editör: Ramazan Atabey