Güncel

Mehmet Akif Ersoy'dan Murat Kurum tepkisi: Arkadaşlar bir karar verin...

Bir gencin Gazze ile ilgili sormak istediği sorunun engellenmesi üzerine Mehmet Akif Ersoy açıklama yaptı.

Abone Ol

Haber Merkezi - HaberTürk TV'de yayınlanan 'Nedir Ne Değildir' programında Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'la yaptığı program gerekçesiyle eleştirilen gazeteci Mehmet Akif Ersoy'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Söz konusu programda siyasi sorular hariç birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurum'a Gazze ile ilgili bir soru yöneltilmiş, stüdyodan bir sesin "Bu olmaz. Mikrofonu alabilir miyiz?" dediği duyulmuştu. Bunun üzerine genç, sorusunu soramayarak mikrofonu devretmişti.

"Başka siyasi sorulara da izin verilmedi"

Söz konusu anlar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabında konuya ilişkin açıklamada bulundu. Tepkiler üzerine canlı yayın sonrası açıklama yapan Ersoy, "Sadece Gazze sorusunu bölmedik. Bu siyasi bir program değil" diyerek başka siyasi sorulara da izin verilmediğini belirtti.

İkinci açıklama geldi

Ersoy, yaşananlarla ilgili olarak kişisel X (Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"Arkadaşlar bir karar verin, bazı muhalif hesaplar ve trolleri 'Gazetecilik bitti-yandaş - yalaka Akif, mikrofonu elinden aldı' falan diye gömüyor. İktidara yakın kimi hesap ve troller de 'Murat Kurum’a operasyon çekti. Akif güvenilmez biri, Habertürk’e çok dikkat edin' kafasında."