Cemre Polat

CHP'li Nazlıaka: Aile Bakanlığında çürümüşlük var CHP'li Nazlıaka: Aile Bakanlığında çürümüşlük var

Yıl boyu çok sayıda sanatçıyı ağırlayan Medya Sanat Galerisi, 2024-2025 kültür sanat sezonunu ressamlar Ayşen Ergin ve Sibel Erginbaş’ın eserleriyle karşıladı. Sonbaharın renk paletinden esinlenen tabloların yer aldığı karma resim sergisinin açılış kokteyli, geniş katılımla gerçekleşti.

Başkentli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, iki sanatçı da eserlerini ve sanat yolculuklarını 24 Saat'e anlattı.

Whatsapp Görsel 2024 09 28 Saat 19.31.00 58A1885B

Soyut resimleriyle dikkat çeken Ayşen Ergin, çalışmalarında turuncu ve mavi tonlarına ağırlık verdiğini belirtti. “Soyut resim yaparken izleyiciye farklı duygular aktarma fırsatı buluyorum. Kargalar, kuşlar ve şehir soyutlamaları üzerine yoğunlaşıyorum” diyen Ergin ayrıca, Hikmet Çetinkaya Atölyesi’nde 26 yıldır çalıştığını ve bu süre boyunca soyutlama sanatını derinleştirdiğini vurguladı.

Whatsapp Görsel 2024 09 28 Saat 19.31.02 7C6Fb235Ayşen Ergin: Soyut resim her bakışta farklı bir şey hissettirir

Soyutlamalardan çok etkilendiğini ve soyut resimlerin insanın iç dünyasında farklı hisler yaratabildiğini ifade eden Ergin, “Son 10 yıldır sadece soyut resimler çiziyorum. Turuncu ve mavileri çok seviyorum çünkü bu renkler beni yansıtıyor. Ağırlıklı olarak şehir görüntüleri ve liman soyutlamaları yapıyorum.

Resim çizmeden önce bir program hazırlıyorum. Uzun süre araştırma yapıyorum. Resimlere ve renklere bakarak kafamda bir şeyler oluşturduktan sonra tuval başına geçerek içimden geldiği gibi çiziyorum. Soyut resim, herkese farklı bir şey anlatır. Beni en çok etkileyen şey, soyut bir resme her baktığınızda farklı bir şey hissedebilmeniz” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 09 28 Saat 19.31.03 Abc21Aed

Sibel Erginbaş: Kendimi çizdiğim resimlerin içinde hayal ediyorum

Sibel Erginbaş ise genellikle manzara resimleri üzerine yoğunlaştığını ve hayal dünyasındaki görüntüleri tuvale aktardığını söyledi. Çizdiği her resmin içinde kendine bir yer bulduğunu, kendini o manzaranın içinde hayal ettiğini belirten ressam, “Manzaralar bana sıcak ve romantik geliyor. Hayal ettiğim, kendimi içinde bulduğum ortamları resmediyorum. Gerçek hayatta gördüğüm ve hayalimdeki manzaraları birleştiriyorum. Sonbahar renklerini çok seviyorum” diye konuştu. Erginbaş, eserlerinin büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışladığını da ifade etti.

Ressamların farklı boyutlarda 50’ye yakın eserine ev sahipliği yapan karma sergi, 16 Ekim Çarşamba gününe kadar Medya Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Whatsapp Görsel 2024 09 28 Saat 19.30.59 De2947B1Whatsapp Görsel 2024 09 28 Saat 19.34.05 Ca038Eb6

Ayşen Ergin kimdir?

1950 Ankara doğumlu olan sanatçı, 13 yıl boyunca Hacettepe Üniversitesi'nde el sanatları eğitmenliği ve 4 yıl boyunca Yenimek Meslek Edindirme Kurslar'nda resim ve ahşap boyama eğitmenliği yaptı. 1998 yılında Hikmet Çetinkaya ve Erdoğan Seçil ile çalışmaya başladı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli koleksiyonlarda çalışmaları yer alan Ergin, resim çalışmalarının yanı sıra takı ve ahşap boyama dersleri veriyor. Sanatçının takıları Türkiye' deki önemli kuruluşlar tarafından satın alınıyor. 2002'den 2024'e kadar yurt içi ve yurt dışında 58 karma sergiye katılan ve 9 kişisel sergi açan Ergin, çalışmalarına Hikmet Çetinkaya atölyesinde devam ediyor.

Sibel Erginbaş kimdir?

Eskişehir doğumlu Sibel Erginbaş, eğitimini Ankara'da tamamladı. Pakistan Büyükelçiliği’nde çalışan sanatçı, 2000 yılından bugüne kadar Hikmet Çetinkaya Atölyesi’nde kendine resim sevgisini aşılayan ve bu konuda destek veren hocaları Hikmet Çetinkaya ve Erdoğan Seçil önderliğinde resim çalışmalarını sürdürüyor.

Muhabir: Cemre Polat