Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm buluşmaları” bu kez serhat şehir Kars’ta başlıyor.

Serhat şehirler Kars ve Ardahan’da yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ilk durak olarak belirlenen Kars'ın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan Ani Ören Yeri'nde keşfe başlayacaklarını belirtti. Gökdemir, Kars’ın 44 kilometre doğusunda, Ocaklı köyü bitişiğinde bulunan ve İpek Yolu üzerinde yer alan, Krallar Diyarı olarak bilinen Ani Ören Yeri’nin, çağlar boyu farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığını ve katılımcıların bu önemli mekânı yerinde inceleme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Sarıkamış Şehitliği ziyaret edilecek

İbrahim Gökdemir; Kars’ın köklü tarihindeki en hazin öykülerinden biri olan Sarıkamış Harekâtına dikkat çekerek; Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan harekât sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak ölen sayıları 90 bine yakın olduğu söylenen Osmanlı Türk askerinin acısının yüzyılı aşkın bir Kültürel mirasa dönüştüğü Kars’ta Sarıkamış Şehitliğinin ziyaretinin unutulmaz anlardan olacağını dile getirdi. Gökdemir Sarıkamış Şehitliği’nde tarihin izlerini takip etmenin Kars gezimizi sıradan bir seyahat olmaktan çok daha öteye taşıyacak. Böylece sadece mekânda değil zamanda da yolculuğa çıkma deneyimi yaşayacaklarının altını çizerek;  Sarıkamış Şehitliği’nin de ziyaret edileceğinin bilgisini verdi.

Gökdemir, Kars’ta daha pek çok tarihi ve kültürel mekanlarının yerinde inceleme şansının olacağı gezi programında Ardahan ve Tokat ili ile her anı keşif dolu yolculukla devam edeceklerini aktardı.

"Kültür sanat muhabirlerini çatısı altında toplayan tek dernek"

 Gökdemir, beş yıldır geleneksel hale gelen proje kapsamında, derneğin bugüne kadar 50’ye yakın ilde 600’e yakın kültür sanat muhabirini bir araya getirdiğini ifade etti. Türkiye’nin kültür sanat muhabirlerini tek çatı altında toplayan tek dernek olduklarını belirten Gökdemir, kültür ve sanat faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Gökdemir, kültürel faaliyetlere gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, programın ulaşım sponsorluğunu üstlenen iş insanı “Ünsal Group” Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’a, Kars Valisi Ziya Polat’a, Sarıkamış Belediye BaşkanıSerdar Kılıç’a ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

Ressam adayları Sorgun'da resim sergisini gezdi Ressam adayları Sorgun'da resim sergisini gezdi

Editör: Nur Yıldız