Muğla'da ambulans helikopter 1 aylık bebek için havalandı Muğla'da ambulans helikopter 1 aylık bebek için havalandı

Medya Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen Medya Konferansı’nın ikincisi, “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlığında, 20 Eylül Cuma günü saat 10.00’da yapılacak. Türkiye Barolar Birliği Konukevi’nde düzenlenecek olan konferansın ana gündemi, gazetecilik mesleğinin geleceği ve karşı karşıya olduğu zorluklar olacak. Geçtiğimiz Nisan ayında yapılan ilk toplantının bir sonucu olarak oluşturulan çalışma grubunun hazırladığı ve gazetecilerin taleplerini içeren deklarasyon, konferansın önemli noktalarından biri olacak.


Gazetecilerin taleplerine dikkat çekilecek
20 Eylül Cuma günü Türkiye Barolar Birliği Konukevi’nde yapılacak olan etkinlik, gazetecilik mesleğinin geleceği ve karşı karşıya olduğu zorlukları masaya yatıracak. Geçtiğimiz Nisan ayında yapılan ilk toplantının devamı niteliğinde olan konferansta gazetecilerin taleplerini özetleyen bir deklarasyon da katılımcıların dikkatine sunulacak.
Toplantıyla ilgili bilgi veren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Toplantının sonucunda yayınlanacak ortak deklarasyonun önemi büyük. Taslak bildirgede medya özgürlüğü, gazetecilerin hakları ve meslek etik kuralları gibi konu başlıkları detaylı olarak aylar süren bir çalışmayla kaleme alındı. Bu bildirge konferansta son haline getirilecek ve yayınlanacak. Mesleğimiz adına büyük bir gelişme bu. Bu kadar geniş bir örgüt yelpazesinin bir araya gelebilmesi, böyle kapsamlı bir ortak bildirgenin üzerinde uzlaşılması ve yayınlanması, gazetecilik mesleğinin geleceği adına bir yol haritası oluşturmak açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Buna katkı verdiğimizden dolayı Gazeteciler Cemiyeti olarak büyük bir onur duyuyoruz,” dedi.


Basının her kesiminden geniş katılım bekleniyor
Konferansa Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Parlamento Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti gibi birçok basın örgütünün yanı sıra, uluslararası kuruluşlar olan Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Uluslararası Basın Enstitüsü’nün temsilcileri de katılacak. Türkiye’den birçok gazetecinin de konferansa katılması bekleniyor.



Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gerçekleştirilen çalıştay ve konferansla aylar süren bir çalışmada önemli bir aşamaya gelineceğini vurgulayarak, “Gazeteciler Cemiyeti olarak büyük emek verdiğimiz bu çalışmanın bu aşamaya getirilmesinde katkı koyan tüm paydaşlarımıza mesleğimiz adına teşekkür ediyorum,” dedi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar