Basın meslek örgütlerinden oluşan Medya Dayanışma Grubu, 9. Yargı paketinde "etki ajanlığı suçu" oluşturan taslak düzenlemeye ilişkin hukuki iş birliği amacıyla Ankara Barosu ile bir araya geldi. Düzenlemenin sadece gazetecileri susturma girişimi olmadığı savunan Medya Dayanışma Grubu ve avukatlar, tüm topluma yönelik "sessizleştirme çabası" olarak niteledikleri düzenlemeye karşı ortak mücadele kararı aldı.

Köy Kanununda değişiklikleri içeren kanun teklifi kabul edildi Köy Kanununda değişiklikleri içeren kanun teklifi kabul edildi

Gazeteciler Cemiyeti, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Diplomasi Muhabirleri Derneği temsilcileri Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ve baro yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 9. Yargı Paketi taslağındaki "etki ajanlığı suçlaması"nı içeren düzenleme gündemdeki yerini koruyor.  Paketin tartışmalı maddelerinden olan "etki ajanlığı" suçlaması hukukçuları da harekete geçirdi. Ankara Barosu yönetimi, bu yönde yapılacak hukuki belirlilikten uzak bir suçlamanın sakıncalarına ilişkin raporlama çalışması yapılacağını, bu alanda çalışan uzmanların bir araya gelerek görüş oluşturacağını ifade etti.

Gazeteci temsilcileriyle baro yönetiminin görüşmesinde taslakta yer alan etki ajanlığı suçlamasınin sadece gazetecileri susturma ve cezalandırma girişimi olmadığı düzenlemenin toplumu sessizleştirme amacı güdüldüğü belirtildi. Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, diğer barolar, ceza hukukçusu uzmanlar ve akademisyenlerden de destek alarak bu suç düzenlemesine ilişkin kapsamlı bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar