Genel

Medya Dayanışma Grubu paydaşları Medya Konferansı'nın ikincisinde bir araya gelecek

Medya Dayanışma Grubu paydaşlarının ortak çalışmalarıyla hazırlanan 20 Eylül'de gerçekleşecek Medya Konferansı, ikinci kez gazeteciler, akademisyenler, hukukçular ve iletişim fakültesi öğrencilerini bir araya getirecek.

Abone Ol

Gazeteciler Cemiyetinin 2024 Nisan ayında ilkini gerçekleştirdiği Medya Konferansı'nın ikincisi 20 Eylül  Cuma günü Türkiye Barolar Birliği Litai Konuk Evi'nde saat 09.00’da gerçekleşecek. Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Disk Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Haber-Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın oluşturduğu Medya Dayanışma Grubu paydaşlarının temsilcilerinin de yer alacağı konferansta "Ukrayna savaşının ardından Rusya’da ifade ve basın özgürlüğü" başlığıyla gazeteci Nataliya Vasiliyeva, "İfade özgürlüğü için gazeteci dayanışması" başlığıyla Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç konuşma gerçekleştirecek. 

Hukukçu ve akademisyenleri de bir araya getirecek konferansta Prof. Dr. Adem Sözüer, Dr. Sarphan Uzunoğlu, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu Özlem Akarsu Çelik moderatörlüğünde "Dijitalleşme ve Uluslararası Tekellerin Yarattığı Etik, Hukuki ve Mesleki Sorunlar" başlıklı oturumda görüşlerini paylaşacak. 

Konferansın öğleden sonra gerçekleşecek oturumlarında gazeteci Kadri Gürsel "Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğü nerede?" başlığıyla, "İfade ve basın özgürlüğü hukuk kıskacında mı?" başlığıyla Av. Fikret İlkiz görüşlerini paylaşacak. 

Zeynep Gürcanlı moderatörlüğünde medya ombudsmanı Faruk Bildirici Çalıştay süreci ve sonuç bildirgesinin katılımcılarla paylaşacak. Konferansın sonunda ise Kenan Şener'in moderatörlüğünde Medya Dayanışma Grubu paydaşları Gazetecilik Hak ve Özgürlükler Deklarasyonu'nu oluşturacak. 

Ayrıntılar ve konferans programı için tıklayınız.

Afiş tasarım: Ateş İlbaşı