Güncel

Meclis'te Can Atalay özel oturumu başladı: Yoklamada AKP'li vekillerin sıraları boş kaldı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Can Atalay özel oturumu başladı. AKP'li vekiller, oturum öncesi yoklamaya katılmadı. Yeterli sayıya ulaşılmasının ardından oturum başladı.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bugün saat 14.00'te Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu Milletvekili Can Atalay'a ilişkin verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Bununla birlikte, AKP'li vekiller oturum öncesi yoklamaya katılmadı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, oturumu yöneten AKP'li Bekir Bozdağ’a şunları söyledi: 

“Siz daha önce bu divandaydınız ve sayın Şerafettin Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülme kararını da siz okudunuz. Bu anlamda bugün yeniden genel bir görüşme talebimiz var ve bu kararın yok hükmünde olduğunu söyleyen bir Anayasa Mahkemesi kararı var. Tekrar bu divanda oturmanızı usule aykırı buluyoruz ve usul tartışması açmak istiyoruz.” 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise söz isteyerek kürsüye geldi. Milletvekili Şık, sözlerine "Sizde hiç utanma yok" diyerek başladı.

AKP sıralarından yükselen seslerle, milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Birleşime 15 dakika ara kararı verildi.

Aradan sonra kavga 

TİP'li Ahmet Şık'ın AKP'li milletvekillerine yönelik ifadelerinden sonra AKP'li Alpay Özalan, Şık'a yumruk attı.