Güncel

Meclis, Can Atalay için toplanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Can Atalay için 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırıldı.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00'te toplantıya çağırdı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası kapsamında hapis cezası verilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar vermişti.

Bununla birlikte, kararın gerekçesinde, "Hukuken var olmayan işlem ile ilgili söz konusu talebin incelenebilmesine imkan bulunmadığı" belirtilmişti. 

Söz konusu kararın ardından Can Atalay'ın avukatları, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye için başvuruda bulundu. Mahkeme kararına dikkat çeken Atalay ise tahliyesini ve milletvekilliğinin tekrar tanınmasını istedi.

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, TİP, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Emek Partisi verdikleri ortak dilekçe ile TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.